Tapahtumapaikat

T

Magnaragaugentin tapahtumat sijoittuvat kahteen eri aikaan. Läheisemmässä tulevaisuudessa (muttei vielä aivan lähivuosina) Manta asuu Maassa muurein eristetyssä kaupungissa. Kaukaisemman tulevaisuuden maailmassa ihmiset asuvat Marsissa sijaitsevassa Isidiksessä sekä kahdella avaruusasemalla, joita he kutsuvat elonkehiksi.

Isidis

Mars on kuiva, kuollut planeetta lukuunottamatta muutamia syvältä marsperästä löytyneitä mikrobeja. Sen pinnalla, Isidis Planitian tasangon reunalla, on kuitenkin yksi ihmisten asuinpaikoista. Kupolit suojaavat kokonaista kaupunkia, jossa on mm. Elomuseo, Perit-museo ja Martan ylläpito. Kupolien ulkopuolelle menevät vain botit.

Jos haluaa lähteä Isidiksestä, täytyy mennä ensin vaunulla kraaterin rinnettä ylös liitokoneasemalle, josta noustaan koneella pinnan yläpuolella kiitävään Yläpilveen, josta noustaan avaruushissillä Phoboksen kiertorata-asemalle, josta voi astua aurinkokunnan halki kulkevaan aaltoalus Magnaragaugentiin.

Isidiksen vakauttajana toimii Kaser. Järjestelmäempaattia ei Isidiksessä ole, mutta siellä ylläpidetään koko aurinkokunnan laajuista Marta-järjestelmää, pidemmältä nimeltään Yhteisyyden Ympyrän Ihmisiä Avustava Suunnittelu Ja Hallinto.

Sisempi Elonkehä

Linkit kuitenkin palautuivat paikoilleen, ennen kuin Lieko ehti avata työkaluja. Kalseat paljaat pinnat peittyivät sinisen ja oranssin sävyihin ja varjot keinuivat hitaasti edestakaisin. Seinissä velloi aaltomainen painavuus. Yhdellä seinällä avautui näköala kohti Saturnusta, jonka pilvipeitettä kuvioivat värikkäät spiraalit ja raidat. Sydänrata aloitti taas jyskytyksensä. Se oli täällä paljon voimakkaampi kuin kotona Isidiksessä.

Sisempi Elonkehä on avaruusasema, joka kiertää Saturnusta. Siellä mm. tutkitaan merikuiden elämää. Kaikki tehdään tietenkin etäältä – kukaan ei ole koskaan astunut jalallaan kuiden jäiselle pinnalle. Merikuissa on itsenäisiä tutkimusasemia ja merissä ui sukeltajia, tutkimusbotteja. Renkaista ja asteroideilta tuodaan joskus jäätä ja muita materiaaleja täydentämään elonkehän kiertoa, mutta elonkehä on melkein täydellisen omavarainen.

Sisemmässä Elonkehässä on kaunis holvimainen tila Taivaansali, jossa voi istua ja nauttia näkymistä eri puolilta aurinkokuntaa ja maailmankaikkeutta. Siellä pidetään myös elonkehän laajuisia tilaisuuksia kuten lasten syntymäjuhlia.

Sisemmän Elonkehän vakauttajana toimii Mekernaat ja järjestelmäempaattina Diok.

Ulompi Elonkehä

Siinä missä Saturnusta kiertävä rakennelma oli symmetrinen ja sopusuhtainen, Ulompi Elonkehä oli iltahämärän värinen ja valoa säihkyvien pienten kiertolaisten ympäröimä. Oudot kaoottiset ulokkeet vääntyilivät Elonkehän reunoilla.

Ulompi Elonkehä kiertää aurinkokunnan kuipervyöhykkeeltä ammoin löytynyttä planeetta Erebusta. Se on rakennettu – tai rakentunut – mahdollistamaan ihmiskunnan lähdön aurinkokunnasta kohti tähtiä. Sopivaa suuntaa ei kuitenkaan ole löytynyt.

Ulomman Elonkehän järjestelmäempaattina toimii Meema ja vakauttajana Tanasa.

Mantan kaupunki

Ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristökriisien edetessä väestö on lähtenyt vaikeammista olosuhteista liikkeelle. Vielä asuinkelpoisilla alueilla on suuria kaupunkeja, jotka on suljettu ja ympäröity muureilla. Elämä ei ole kuitenkaan helppoa niidenkään sisällä. Tilaa ei ole paljon, vesihuolto takkuilee, kuumuus tekee kaikesta epämiellyttävää. Paremmassa asemassa olevat hyötyvät heikommista. Laadukasta työtä ei ole kaikille tarjolla. PenniKeikka-sovellus listaa työkeikkoja, jotka ovat likaisia, usein vaarallisiakin, mutta joita monien on pakko ottaa vastaan.

Kaupungissa toimii myös tutkimusinstituutti, johon Manta saa kutsun tekemään valintakoetta.

Rakennuksen etuseinä on lasia ja metallia ja turkoosia laattaa ja näyttää tahrattomalta ja vaikuttavalta. Samaa ei voi sanoa minusta, vaikka päälläni on siisteimmät vaatteet, jotka kotoa löysin. Kävellessäni kohti ulko-ovia yritän kerätä kaiken itseluottamukseni ja itsekunnioitukseni rippeet kasaan.

Valkoisen vastaanottotiskin takana istuva huolellisesti meikattu nainen antaa minulle kultaisiksi maalatuin kynsin ohuen kosketusnäytön ja ohjeistaa vastaamaan näytöllä näkyviin kysymyksiin. Jos tämä vaihe menisi hyvin, pääsisin prosessissa eteenpäin.
Istuudun ulkoseinien turkoosia sävyä toistavalle sohvalle.

Kirjoittanut Milla

Viimeisimmät artikkelit

Arkistot

Kategoriat