Päähenkilöt

P

Magnaragaugentin maailmassa asuu paljon ihmisiä, mutta pääasiassa seurataan viiden henkilön tekemisiä.

Reiliang

Reiliang on taiteilija. Hän kokee tehtäväkseen hämmentää ja tyrkkiä ihmisiä pois totutuista ajattelumalleista. Kirjan alussa hän toimii kyseenalaistajana ja keskustelee ihmisten kanssa ennen yhteistahdon vakiointia, joka on heidän tapansa päättää tärkeistä yhteisistä suuntaviivoista. Sen takia hän myös rakentaa botin, joka liikkuu Sisemmässä Elonkehässä ja esittää ihmisille omituisia, ärsyttäviäkin väitteitä ja kysymyksiä.

Reiliangilla on todettu elinikää lyhentävä sairaus, jota ei osata parantaa. Hän ei kuitenkaan ole vielä valmis luovuttamaan. Hän ottaa vastaan uudet tehtävät vielä haastavammassa ympäristössä, Ulommassa Elonkehässä.

Lieko

Lieko on teknistikko elämän ylläpidon ryhmässä. Hän tietää, miten monimutkainen se perusrakenne on, jonka päällä ihminen elää, ja miten rajallista ihmisen ymmärrys siitä on. Täytyy tietää mihin voi koskea ja mihin ei.

Lieko on kotoisin pinnalta Isidiksestä, mutta jossain toisille tai itselleen näyttämisen mielenhäiriössä hän hyväksyy uudet tehtävät Ulommassa Elonkehässä. Muutto aivan erilaiseen ympäristöön on hänelle vaikea. Liekon pitäisi sopeutua ja muuttua, mutta uusi asuinpaikka tuntuu aluksi raskaalta. Kun elämä alkaa sujua, tapahtuu onnettomuus, jonka ei pitäisi olla mahdollinen.

Aati

Aati on tietoanalyytikko Isidiksestä, joka rakastaa pelata pulmapeliä, jossa etsitään erillisiä tilanteita yhdistävää tekijää. Hän on pitkään valmistautunut unelmatehtäviinsä merikuiden tutkimuksessa, ja sitten hänet valitaan Sisemmässä Elonkehässä toimivaan elotieteiden ryhmään. Tutkimusta vetää Aatin vanhi Niir, joka on asettanut intohimon tehtäviinsä perheen edelle ja lähtenyt Isidiksestä jo paljon aikaisemmin. Ryhmässä on myös tutkija Quaro, jonka kanssa Aati heti lähentyy.

Aati on tuonut mukanaan vanhan tallennusvälineen, holokiteen. Onnistuttuaan aukaisemaan sen hän löytää kiinnostavia muistiinpanoja. Niille ei löydy selitystä, mutta asia jää vaivaamaan.

Meema

Meema on järjestelmäempaatti, syntymästä asti poikkeavat ominaisuudet omaava henkilö, joka toimii yhteistyössä elonkehän pääjärjestelmän kanssa korjaten ja ohjaten niin materiaalien kuin tiedon virtauksia. Hänen luonnollinen ympäristönsä on Immers☉, kaikkea ympäröivä virtuaalinen verkosto tai rihmasto, jonka avulla voi ohjata ainetta ja välittää tunteita.

Meemakin on syntynyt Isidiksessä. Hänen vanha sukulaisensa on kuolemaisillaan ja Meema tekee raskaan matkan takaisin pinnalle. Sukulainen antaa hänelle paketin ja vannottaa pitämään siitä vuorollaan huolta. Paketin olemassaolo on vaikuttanut raskaana koko suvun taustalla, mutta kun Meema avaa sen, hän ei lainkaan ymmärrä mistä on kyse.

Manta

Manta on nuori nainen, joka elää Maassa muurein eristetyssä kaupungissa huonoihin uutisiin hurahtaneen äitinsä, sairastuneen siskonsa Vianan ja pienen siskonlapsensa Iminnen kanssa. Hän yrittää elättää pienen perheensä huonosti maksetuilla ja vaarallisillakin keikkatöillä. Ilmaston kuumenemisen ja pakolaiskriisien koettelemassa turvakaupungissa vaikeudet seuraavat toisiaan. Vedestäkin on pulaa.

Mantalle aukeaa mahdollisuus parempaan, kun hän pääsee mukaan tutkimukseen, jossa mitataan tajunnantiloja osallistujien vieraillessa virtuaalimaailmassa. Osallistujille maksetaan hyvä korvaus, eikä tutkimus ole vaarallinen.

Kirjoittanut Milla

Viimeisimmät artikkelit

Arkistot

Kategoriat